Zeleninové saláty lze zálivkou opatřit nejen olejem nebo majonézou. Existují vinaigrety – speciální zálivky, které jsou jednoduché na přípravu, ale výrazně mění chuť pokrmu. Samozřejmě k lepšímu!
Univerzální salátový dresink ze 4 ingrediencí – recept schválený odborníkem na výživu (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
Publikace EatingWell se podělila o recept na univerzální dresink. Potřebujete jen čtyři ingredience: olivový olej, balzamikový ocet, dijonskou hořčici a trochu javorového sirupu.
Všechny produkty smíchejte v misce nebo rovnou ve sklenici. Poměr může být jakýkoli podle toho, kterou chuť chcete více zvýraznit. Jinak je recept poměrně flexibilní. Místo balsamica můžete přidat citronovou šťávu nebo jablečný ocet a javorový sirup nahradit medem.
Tento dresink se hodí k jakékoli zelenině, čerstvé i vařené. Pokud chcete, použijte ho jako marinádu. Odbornice na výživu Jessica Ballová poznamenala, že vinaigrety zlepšují chuť zeleninových pokrmů, což znamená, že vám pomohou sníst více vlákniny.
Již dříve jsme se podělili o recept na chudou majonézu.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. **]. ?