Ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, vitaminy a minerály nezbytné pro dobré zdraví. Každý spotřebitel však stojí před volbou: je lepší zařadit do jídelníčku říční nebo mořské ryby?
Říční nebo mořské ryby? Doktor Mjasnikov vybral to nejlepší (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
V pořadu „O nejdůležitějším“ na televizním kanálu „Rusko 1“ odborník uvedl, že více omega-3 obsahují mořské ryby. To však neznamená, že by se říční ryby měly z jídelníčku jednou provždy vyloučit. Jednou z nejlepších možností z hlediska prospěšnosti by byl například říční kapr.
Mnoho lidí děsí ještě jedna věc. Říční ryby jsou považovány za méně „čisté“, protože jsou často napadeny parazity. Teprve nyní se mořské ryby pěstují uměle a jejich kvalitou si nelze být stoprocentně jistý.
Je třeba hledat mořské ryby vypěstované v příznivých podmínkách, ulovené správným způsobem a důkladně dezinfikované. Obracejte se na renomované prodejce a certifikované obchody. To, zda jsou ryby, které kupujete, z moře, řeky nebo z farmy, je druhořadé. Výhody jsou téměř stejné.
Již dříve odborník odpovídal na otázku, zda je pangasius jedovatý.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #ryby #seafish**]. ?