Můj magnet (Foto: My Magnet) K obtížnosti receptu: střední Kalorie: 230,63 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 45 min B/L/U: 10.86 g/12.05 g/20.12ObědPolévkaPŘÍSADY PRO 4 PORCE1 litr vývaru (zeleninového nebo masového)200 g libových párků s paprikou MIKOYAN2 rajčata2 mrkve2 stonky celeru1 sladká paprika1 cuketa60 g špenátu1 cibule2 stroužky česneku1 lžíce olivového oleje3-4 snítky petrželkysůl podle chutičerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Klobásky nakrájejte na kolečka, papriky, mrkev, celer a cuketu na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, špenát opláchněte. Petrželku nasekejte nadrobno.
Krok 2
Na velké pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a na středním plameni opékejte 2-4 minuty klobásky. Přendejte je na talíř a olej nechte v pánvi.
Krok 3
Cibuli, mrkev, celer, sladkou papriku a česnek dejte do hrnce a za stálého míchání vařte 7 minut.
Krok 4
Přilijte vývar, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Polévku přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Přikryjte a za občasného míchání vařte 15 minut. Přidejte cukety a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
Krok 5
Vložte špenát a petrželku a přiveďte k varu.
Krok 6
Do polévky přidejte párky. Odstavte z ohně a podávejte.
BTW.
Zeleninová polévka s párky se stane vegetariánskou, pokud se vývar připraví z libových párků místo obvyklých masových párků. Takové párky s paprikou vyrábí Mikojanovský masokombinát. Výrobek se vyrábí výhradně z rostlinných složek pomocí speciální technologie. Originální chuť těmto klobásám dodává nepálivá červená a zelená paprika.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet #polévka #zdravý životní styl*****]. ?