Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu

Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: ) Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastuZelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: My Magnet) Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastuZelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: ) Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastuZelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: My Magnet) Recept

Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu se budou líbit těm, kteří mají rádi originální svačinky, rádi experimentují a zkoušejí něco nového. Fazole edamame neboli mukimame jsou sójové boby, které se sklízejí v nezralém stavu. Zelené fazolky mají příjemnou chuť, po uvaření neobsahují mnoho kalorií a mimochodem jsou velmi oblíbené v jihovýchodní Asii. Přípravou toustů se zelenými fazolkami podle našeho receptu získáte dokonalý pokrm ke snídani, vydatnou svačinu a dokonce i slavnostní občerstvení! A pokud nejste velkými fanoušky kozího sýra, nahraďte ho jiným smetanovým sýrem podle své chuti.

Obtížnost: Smetanový sýr je vhodný pro přípravu sýra, který se dá použít jako sýr na vaření: snadno Kalorie: 457,65 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 15 min. B/L/U: 17,29 g/30,91 g/27,32 gŠpanělská kuchyněFrancouzská kuchyněSnídaněObědSvačinaToastyVegetariánství: LaktoVegetariánstvíDětské menuPP / Správná / Vyvážená výživa8. březnaPŘÍSADY PRO 4 PORCERustikální chléb – 4 velké plátkyloupané čerstvé zelené fazolky – 400 gměkký kozí sýr – 120 gtučná zakysaná smetana – 150 gšťáva ze čtvrtiny citronumátaolivový olej Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Fazole blanšírujte 5 minut v osolené vroucí vodě, přelijte studenou vodou a oloupejte slupky. Nasekanou mátu smíchejte se zakysanou smetanou, zalijte citronovou šťávou a promíchejte s fazolemi.

Krok 2

Chléb lehce opečte na olivovém oleji a rozložte na něj fazole. Posypte je rozdrobeným kozím sýrem a pokapejte olejem. Ozdobte fazolemi a mátou.

TIP PRO DOMÁCÍ ŽENY

Zelené fazolky nejsou nejrozšířenějším produktem, ale v poslední době jsou stále rozšířenější, a to jak čerstvé, tak mražené. Pokud nemůžete sehnat ani jednu z těchto možností, kupte si mražený zelený hrášek a rychle ho blanšírujte v osolené vroucí vodě. Hrášek samozřejmě nemusíte loupat.

UŽITEČNÝ TIP

Fazole edamame jsou považovány za jediný rostlinný zdroj bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Proto je milují vegani. Zelené sójové boby mají velmi vysoký obsah vitaminu K a B9 (kyseliny listové), dále hořčíku, vápníku, isoflavinů a vlákniny.

BTW.

Na 100 g: bílkoviny 10,49 g (13,11 % denní hodnoty)

– tuky 13,35 g (14,83 %)

– sacharidy 16,75 g (9,97 %)

– kcal 221,44 (12,30 %)

– sodík 162,31 mg (11,19 %)

– celkový cukr 2,73 g (5,46 %)

– mastné kyseliny 5,03 g (25,15 %)

– vláknina 3,89 g (12,97 %)

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet, № 12 (36), 2023 #Můj magnet #kozí sýr #svačina #španělská kuchyně********]. ?

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: