Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: ) Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: My Magnet)
Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: )
Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu (Foto: My Magnet) Recept
Zelené fazolky edamame s kozím sýrem na toastu se budou líbit těm, kteří mají rádi originální svačinky, rádi experimentují a zkoušejí něco nového. Fazole edamame neboli mukimame jsou sójové boby, které se sklízejí v nezralém stavu. Zelené fazolky mají příjemnou chuť, po uvaření neobsahují mnoho kalorií a mimochodem jsou velmi oblíbené v jihovýchodní Asii. Přípravou toustů se zelenými fazolkami podle našeho receptu získáte dokonalý pokrm ke snídani, vydatnou svačinu a dokonce i slavnostní občerstvení! A pokud nejste velkými fanoušky kozího sýra, nahraďte ho jiným smetanovým sýrem podle své chuti.
Obtížnost: Smetanový sýr je vhodný pro přípravu sýra, který se dá použít jako sýr na vaření: snadno Kalorie: 457,65 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 15 min. B/L/U: 17,29 g/30,91 g/27,32 gŠpanělská kuchyněFrancouzská kuchyněSnídaněObědSvačinaToastyVegetariánství: LaktoVegetariánstvíDětské menuPP / Správná / Vyvážená výživa8. březnaPŘÍSADY PRO 4 PORCERustikální chléb – 4 velké plátkyloupané čerstvé zelené fazolky – 400 gměkký kozí sýr – 120 gtučná zakysaná smetana – 150 gšťáva ze čtvrtiny citronumátaolivový olej Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Fazole blanšírujte 5 minut v osolené vroucí vodě, přelijte studenou vodou a oloupejte slupky. Nasekanou mátu smíchejte se zakysanou smetanou, zalijte citronovou šťávou a promíchejte s fazolemi.
Krok 2
Chléb lehce opečte na olivovém oleji a rozložte na něj fazole. Posypte je rozdrobeným kozím sýrem a pokapejte olejem. Ozdobte fazolemi a mátou.
TIP PRO DOMÁCÍ ŽENY
Zelené fazolky nejsou nejrozšířenějším produktem, ale v poslední době jsou stále rozšířenější, a to jak čerstvé, tak mražené. Pokud nemůžete sehnat ani jednu z těchto možností, kupte si mražený zelený hrášek a rychle ho blanšírujte v osolené vroucí vodě. Hrášek samozřejmě nemusíte loupat.
UŽITEČNÝ TIP
Fazole edamame jsou považovány za jediný rostlinný zdroj bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Proto je milují vegani. Zelené sójové boby mají velmi vysoký obsah vitaminu K a B9 (kyseliny listové), dále hořčíku, vápníku, isoflavinů a vlákniny.
BTW.
Na 100 g: bílkoviny 10,49 g (13,11 % denní hodnoty)
– tuky 13,35 g (14,83 %)
– sacharidy 16,75 g (9,97 %)
– kcal 221,44 (12,30 %)
– sodík 162,31 mg (11,19 %)
– celkový cukr 2,73 g (5,46 %)
– mastné kyseliny 5,03 g (25,15 %)
– vláknina 3,89 g (12,97 %)
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet, № 12 (36), 2023 #Můj magnet #kozí sýr #svačina #španělská kuchyně********]. ?