V jaké omáčce vařit plněné zelí – našel jsem recept na univerzální náplň bez zakysané smetany a rajčatového protlaku.

V jaké omáčce vařit plněné zelí – nalezen recept na univerzální nálev bez zakysané smetany a rajčatového protlaku.

Plněné zelí určitě potřebuje omáčku, ve které se bude dusit. Existuje mnoho variant, ale tato je nejuniverzálnější. Je vhodná jak pro masové, tak pro libové plněné zelí.

V jaké omáčce vařit plněné zelí – nalezen recept na univerzální nálev bez zakysané smetany a rajčatového protlaku. (Foto: Shutterstock/FOTODOM)

Podle receptu z Gastronom.ru se jako základ omáčky k plněné kapustě berou čerstvá rajčata. S nimi se vydaří velmi šťavnatá. Zeleninu lze nahradit konzervovanými rajčaty ve vlastní šťávě.

Připravte si 500 rajčat, 120 g mrkve, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje. Dále si nasbírejte oblíbené koření: můžete vzít pepř, sladkou papriku, koriandr, bobkový list, ziru, jakékoli sušené bylinky a samozřejmě sůl.

Rajčata zbavte slupky, odstraňte stopky a libovolně je nakrájejte. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev nastrouhejte a česnek nasekejte najemno.

Na oleji osmahněte cibuli dozlatova, spojte ji s mrkví a nechte 3 minuty na ohni. Přidejte vybrané koření a smažte další 1-2 minuty. Poté na pánev pošlete rajčata, česnek, sůl a případně sušené bylinky. Omáčka by měla být o něco slanější než obvykle, aby se nasákly i zelné listy na plněné kapustě. Vše důkladně promíchejte a na mírném ohni poduste až 10 minut.

Plněné zelí přelijte horkou omáčkou. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte trochu horké vody nebo vývaru. Po dušení nebo pečení v troubě bude pokrm velmi šťavnatý a bude mít pikantní rajčatovou chuť.

Již dříve jsme si řekli, jak zvýraznit chuť smažených hub.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #sauce**]. ?

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: