V USA se objevil nový trend – Američané pijí kefír a nazývají ho „živou superpotravinou“. Čím je tak zaujal?
V Americe je kefír obdivován – zde se dozvíte, čím se tento oblíbený kvašený mléčný nápoj vyznačuje. (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
V Rusku se kefír pije od nepaměti, protože veškeré mléčné a zakysané mléčné výrobky jsou základem stravy. V západních zemích nejsou kefír, ryzlink nebo zakysaná smetana tak běžné. Uživatelé sociálních sítí, kteří objevili „kyselé mléko“, si kefír pochvalují, protože pomáhá budovat svalovou hmotu, stabilizuje hladinu cukru v krvi, zlepšuje trávení a spánek.
Podle odbornice na výživu Darji Rusakové je kvašený mléčný nápoj opravdu skvělou svačinkou pro každého, včetně hubnoucích a sportovců. Nápoj obsahuje snadno stravitelné bílkoviny, tuky a sacharidy a také probiotika.
Odborník však v rozhovoru s „Večerní Moskvou“ připomněl, že kefír je poměrně kyselý produkt. Neměl by se konzumovat, pokud máte vysokou kyselost žaludku a individuální nesnášenlivost některé ze složek.
Již dříve byla objevena další ruská superpotravina.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #trendy**]. ?