Můj magnet (Foto: My Magnet) Recept
Citrusy pro inspiraci. Jen se zdá, že role jsou již dávno rozděleny: citrony – do čaje nebo na ryby, limetky – k zakousnutí tequily, nebo pomeranče – jako džus k snídani. I známé citrusové plody dokážou příjemně překvapit.
Komplexnost: snadno Kalorie: 433,84 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 20 min. B/L/U: 12.77 g/34.40 g/17.03ObědVečeřeSalát (pokrm)Vegetariánství: LaktoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCE200 g fety2 vybrané pomeranče2 vařené nebo pečené červené řepy1 lžíce červeného vinného octa4 lžíce olivového oleje3-4 snítky čerstvé máty30 g dýňových semínek Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Pomeranč omyjte kartáčkem v horké vodě. Oloupejte kůru a ostrým nožem ho oloupejte a odstraňte pecky. Podržte pomeranč nad malou miskou, aby se v něm zachytila šťáva.
Krok 2
Na suché pánvi opékejte dýňová semínka 7-10 minut dozlatova. Nechte je vychladnout.
Krok 3
Nakrájejte červenou řepu na tenké plátky. Rozdrťte fetu. Oddělte lístky máty od stonků.
Krok 4
Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet a olivový olej a prošlehejte vidličkou. Na talíře naaranžujte řepu, plátky pomeranče a fetu, pokapejte zálivkou, posypte mátou a dýňovými semínky a podávejte.
UŽITEČNÝ TIP
Dýňová semínka můžete nahradit praženými piniovými oříšky. A místo fety použijte sýr nebo sýr s modrou plísní.
TIP
Na 100 g: bílkoviny 4,30 g (5,38 % denní hodnoty)
– tuky 11,26 g (12,51 %)
– sacharidy 9,44 g (5,62 %)
– vláknina 1,91 g (6,37 %)
– kcal 150,72 (8,37 %)
– mastné kyseliny 3,90 g (19,50 %)
– sodík 178,93 mg (12,34 %)
– celkový obsah cukru 7,43 g (14,86 %)
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet #mint #beetroot #Můj Magnet #večeře #oběd #salát s pomeranči #sýr feta #salát #klub zdraví #Můj Magnet únor březen*******]. ?