Můj magnet (Foto: My Magnet) Recept
Rybí nákyp s brambory je skutečná vitamínová bomba. Za blahodárné účinky tohoto pokrmu jsou zodpovědné ryby a špenát. Můžete si vybrat jakoukoli rybu, ale my bychom vám doporučili zvolit červené ryby, jako je říční pstruh nebo růžový losos, které jsou zdrojem prospěšných polynenasycených kyselin. Omega-3 jsou nezbytné pro dobré trávení a zdraví kardiovaskulárního systému, ale tento prvek můžete získat pouze z potravin. Nemá smysl utrácet peníze za doplňky stravy, když můžete alespoň jednou týdně připravit chutný guláš pro celou rodinu. Špenát je plný vitaminů, flavonoidů, organických kyselin, minerálních solí: hořčíku, draslíku, vápníku atd. A brambory, sýr a jemná bešamelová omáčka společně vytvářejí dokonalou strukturu a harmonickou chuť.
Komplexnost: střední Kalorie: 384,18 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 h 20 min. B/L/U: 23,64 g/23,52 g/29,67 gObědDruhý chodKastrolHlavní chodDětské menuPŘÍSADY PRO 4 PORCE300 g brambor200 g mraženého špenátu300 g rybích filetů bez kůže80 g strouhaného sýra20 g másla1 stroužek česnekusůl podle chutičerstvě mletý černý pepřBešamelová omáčka:300 ml mléka30 g másla3 polévkové lžíce moukyšpetka muškátového oříšku Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenká kolečka, oloupejte a nasekejte česnek. Rybu nakrájejte na malé kousky.
Krok 2
Na velké pánvi osmahněte na oleji česnek, 1-2 minuty. Přidejte špenát a promíchejte. Vařte, dokud špenát nezměkne. Dochuťte solí a pepřem. Přebytečnou tekutinu slijte.
Krok 3
Na omáčku rozpusťte máslo v hrnci. Přisypte mouku a za stálého míchání vařte 1 minutu. Přidejte mléko a muškátový oříšek a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 2-3 minuty, osolte a opepřete.
Krok 4
Do zapékací misky vložte třetinu brambor. Na ně položte polovinu špenátu a zalijte třetinou bešamelové omáčky. Přidejte třetinu brambor a vložte rybu. Dochuťte solí a pepřem. Položte zbývající špenát a zalijte třetinou bešamelové omáčky. Navrch dejte zbývající brambory a bešamelovou omáčku. Posypte sýrem. Pečte 1 h nebo dokud nejsou brambory měkké.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet #zdravý životní styl #druhý kurz*******]. ?