Neslazený tvarohový nákyp se zeleninou

Můj magnet (Foto: My Magnet) Neslazený tvarohový nákyp se zeleninouNeslazený tvarohový nákyp se zeleninou (Foto: My Magnet) Můj magnetMůj magnet (Foto: My Magnet) Neslazený tvarohový nákyp se zeleninouNeslazený tvarohový nákyp se zeleninou (Foto: My Magnet) Recept

Nesladký tvarohový nákyp se zeleninou se způsobem přípravy neliší od klasického dezertního nákypu. Ale ve svém kulinářském prasátku budete mít novou zajímavou variantu – vydatnou, lehkou, vitamínovou. Pro větší prospěšnost jsme do směsi místo pšeničné mouky přidali rýžovou. Důležitá podmínka: nezapomeňte vybrat kvalitní čerstvý tvaroh se středním obsahem tuku. Pokrm můžete připravit na pánvi, ale lépe bude chutnat v troubě. Chcete-li získat osmaženou kůrku, můžete před pečením „koláč“ nahoře potřít zakysanou smetanou, pokud potřebujete rumělkový povrch – použijte rozšlehané vejce. Doporučuje se podávat teplý. Pokud se však připravuje předem, měl by se takový pudink uchovávat v chladničce.

Složitost: střední Kalorie: 330,84 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 50 min. B/L/U: 24.11 g/16.64 g/17.25ZmrazeníSnídaněPečivoDezertKastrolDětské menuPŘÍSADY PRO 4 PORCEtvaroh – 400 gmražená zeleninová směs – 400 gvejce – 2 ksrýžová mouka – 60 golivový olej – 2 polévkové lžíce.sušená bazalka – 1 lžička.česnek – 2 stroužkysůl podle chutičerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Česnek nasekejte. Rozehřejte pánev s 1 lžící olivového oleje, 1 minutu na ní zahřívejte česnek, poté přidejte zeleninu a 5 minut ji pod pokličkou na mírném ohni vařte. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte sušenou bazalku.

Krok 2

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte zbylým máslem. Smíchejte tvaroh s vejci, přidejte špetku soli a rýžovou mouku a dobře promíchejte.

Krok 3

Zeleninu vmíchejte do tvarohové směsi, vložte do formy a pečte 30-35 minut. Nákyp podávejte teplý.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Do nákypu můžete použít nejen mraženou, ale i čerstvou zeleninu – brokolici, květák, mrkev, sladkou papriku, zelený hrášek.

UŽITEČNÝ TIP

Tento neslazený nákyp se hodí k snídani i k obědu. Tento nákyp si můžete vzít s sebou do práce nebo ho dát dítěti do svačinového boxu do školy, protože je dobrý teplý i studený.

BTW

Na 100 g: bílkoviny 12,39 g (15,49 % denní dávky)
– tuky 9,72 g (10,80 %)
– sacharidy 11,59 g (6,90 %)
– kcal 182,77 (10,15 %)
– sodík 273,62 mg (18,87 %)
– celkový obsah cukru 3,29 g (6,58 %)
– mastné kyseliny 2,60 g (13,00 %)
– vláknina 1,47 g (4,90 %)

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet, № 10 (34), 2023 #tvarohový nákyp #dezert #zavařenina #Můj Magnet #zdravý životní styl #tvarohový nákyp #mražená zelenina********]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: