Bolesti hlavy nezhoršují jen nápoje jako silný čaj, káva nebo alkohol. Někdy mohou nepříjemné příznaky zhoršit i zcela „zdravé“ potraviny.
Nejen káva, ale i kdoule: seznam ovoce a zeleniny, které vyvolávají migrénu (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
Lékař Dmitrij Bystrov uvedl, že při migréně by se neměla zneužívat některá zelenina, ovoce a bobuloviny. Bolest zesilují potraviny, které obsahují třísloviny, což jsou třísloviny se svíravou chutí.
Třísloviny jsou přítomny v červených fazolích, dýni a rebarboře. Nacházejí se také v černém jeřábu, granátovém jablku, hroznech, dřínu, brusinkách a ostružinách. Existuje také více „nezjevných“ zdrojů látek, jako jsou jablka, hrušky a kdoule.
Abyste se ochránili před následky, doporučuje se tyto produkty během záchvatů migrény nezneužívat. Toto pravidlo platí nejen pro čerstvé ovoce, ale i pro šťávy z něj – ne více než 3 sklenice denně, upozornil tazatel Life.ru.
Již dříve jsme vás informovali o nejznámější ruské superpotravině – možná ji už máte v kuchyni.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #Bolest hlavy**]. ?