Malá, ale drahá: je známo, jak se šalotka liší od obyčejné cibule.

Malá, ale drahá: stalo se známým, jak se šalotka liší od obyčejné cibule

Šalotku můžete vidět v obchodech vedle obyčejné cibule a červené cibule. Stojí více, ale jaký je v nich rozdíl, kromě tvaru?

Malá, ale drahá: stalo se známým, jak se šalotka liší od obyčejné cibule (Foto: Shutterstock/FOTODOM)

Malá podlouhlá šalotka má jemnější chuť a měkčí strukturu. Nemá tak štiplavou chuť a při krájení vás nerozpláče. Je skvělou přísadou do gurmánských pokrmů, polévek, salátů a omáček.

Šalotka se hodí stejně dobře k masu i rybám. Lze ji ponechat čerstvou, nakládanou, dušenou, karamelizovanou – taková cibule by se však neměla převařovat, jinak zhořkne, uvádí Gastronom.ru.

Šalotka je navíc odolná vůči nízkým teplotám, dříve dozrává a déle se skladuje.

Co se týče složení, cibule má určitě více vitaminů, kyselin, minerálních látek a bílkovin než její protějšek z vysoké kuchyně. Šalotka také obsahuje více cukru, takže je považována za kalorickou. Jinak má stejné množství vitaminů A a C, železa, zinku, jódu, selenu, draslíku, mědi a dalších prvků, i když v menším množství.

Jakou cibuli do pokrmů použít, je otázkou chuti. Dříve jsme si také řekli o zvláštnostech jaltské cibule.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. **]. ?

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: