Jednoduché tvarohové koláče (Foto: Gastronom Publishing House LLC) Jednoduché tvarohové koláče (Foto: Shuttestock/TASS)
Jednoduché cheesecaky, cheesecaky podávejte na stůl s mandarinkovým džemem. (Foto: Gastronom Publishing House LLC)
Jednoduché tvarohové koláče (Foto: Gastronom Publishing House LLC)
Jednoduché tvarohové koláče (Foto: Shuttestock/TASS) K receptu
Tyto tvarohové koláče jsou opravdu tak jednoduché, že jejich přípravu můžete svěřit například dítěti ve věku základní školy. A navíc jsou velmi křehké! Pozor – do těsta nepřidáváme příliš mnoho mouky a netvarujeme je do tvaru klobásy: jen malé porce tvarohového těsta obalujeme v mouce. Díky tomu mají tvarohové koláčky výraznou kůrku, ale uvnitř si zachovávají téměř krémovou strukturu. Dokonce vypadají trochu jako palačinky, což může být dobré pro maminky, jejichž děti se zdráhají jíst tvaroh.
Složitost: snadno Kalorie: 601,75 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 30 min. Další čas: 20 min B/L/U: 24.56 g/30.71 g/56.62PraženíSnídaněObědOdpolední svačinaPečeníDezertOvesná kašeTvarohové koláčeTvarohové pečivoVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíDětské menuPP / Správná / Vyvážená výživaPŘÍSADY PRO 4 PORCEsultánky – 60 gtvaroh – 500 gcukr – 60 gvejce – 2 ksmouka – 3 polévkové lžíce mouky + 2-3 polévkové lžíce na obalenírostlinný olej na smažení Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte si sultánky na jednoduché tvarohové koláčky. Omyjte je a vložte do mísy. Zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut odstát. Poté je vyklopte na síto a nechte tekutinu odtéct. Osušte je na papírové utěrce.
Krok 2
Připravte si těsto na jednoduché tvarohové koláčky. Tvaroh protřete přes jemné síto. Pokud je příliš mokrý, rozetřete ho nejprve na kousek gázy přeložené na čtyři, konce zvedněte nahoru a svažte tak, aby vznikl „uzel“. Vložte pod lis na 4-6 hodin.
Krok 3
Připravený tvaroh vložte do velké mísy. Přidejte cukr a promíchejte.
Krok 4
Vejce lehce rozšlehejte metličkou a vlijte do mísy s tvarohem. Důkladně promíchejte.
Krok 5
Do tvarohové směsi přidejte prosátou mouku a promíchejte. Přidejte sultánky. Opět důkladně promíchejte. Tvarohové těsto nechte chvíli odpočinout (asi 10 minut při pokojové teplotě).
Krok 6
Zbylou mouku prosejeme na stůl. Vlhkýma rukama naberte tvarohové těsto na malé porce a namočte je do mouky. Nechte 10 minut odpočívat a poté znovu vyválejte.
Krok 7
Na velké pánvi o průměru alespoň 26 cm rozehřejte malé množství rostlinného oleje. Vložte připravené sýrové koláčky a smažte je z jedné strany, dokud nezhnědnou.
Krok 8
Obraťte sýrové koláčky stěrkou a osmažte je i z druhé strany. Poté pánev přikryjte a snižte teplotu. Nechte cheesecaky na plotně ještě 5 minut. Můžete je podávat se zakysanou smetanou nebo jakoukoli omáčkou podle chuti.
UŽITEČNÝ TIP
Aby se jednoduché tvarohové koláčky při smažení neslepily, umístěte je alespoň 1,5 cm od sebe. Díky tomu se budou také snadněji otáčet.
TIP
Jednoduché tvarohové koláče lze trochu „zkomplikovat“, pokud do tvarohového těsta přidáte pár kapek vanilkového extraktu (vanilin na špičku nože) nebo ½ lžičky mleté skořice.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, #03(53), 2006 #tvarohové #pečení #dezert #jednoduché recepty #snídaně #českékoláče #polední #oběd #tvarohové těsto #smažení #rychlé pečení #domácí jídla #tvarohovékoláče*********]. ? Zobrazit další komentáře Další nápady a recepty – v našich sociálních sítích