Bez soli a při správné teplotě: 5 tipů, jak vylepšit chuť smažených hub

Žádná sůl a správná teplota: 5 tipů, jak vylepšit chuť smažených hub

Pečené houby někdy postrádají intenzitu chuti divokých hub. Pokud je však připravíte správně, jsou skutečným mistrovským dílem.

Žádná sůl a správná teplota: 5 tipů, jak vylepšit chuť smažených hub (Foto: Shutterstock/FOTODOM)

Odborníci z Daily Wrap doporučují smažit houby na dobře rozpálené pánvi a na vysokém ohni. V houbách je hodně vlhkosti, a pokud není dostatek tepla, houby se spíše jen dusí, než smaží. Na pánev také nedávejte velkou porci hub – je lepší je rozdělit na malé porce.

Při smažení můžete přidat olej, ale ne sůl. Koření zvýší vylučování šťávy, v důsledku čehož houby ztratí pružnost. Je lepší použít 1-2 lžíce sójové omáčky. Tradiční asijská zálivka zvýrazňuje takzvanou „pátou chuť“ umami – onen jasný houbový nádech.

K houbám se hodí také čerstvě mletý pepř, čerstvý tymián, chilli papričky a česnek.

Již dříve Gastronom.ru zjistil, jaká je užitečnost berana a jak ho připravit.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #lifehacks**]. ?

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: