Pečené houby někdy postrádají intenzitu chuti divokých hub. Pokud je však připravíte správně, jsou skutečným mistrovským dílem.
Žádná sůl a správná teplota: 5 tipů, jak vylepšit chuť smažených hub (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
Odborníci z Daily Wrap doporučují smažit houby na dobře rozpálené pánvi a na vysokém ohni. V houbách je hodně vlhkosti, a pokud není dostatek tepla, houby se spíše jen dusí, než smaží. Na pánev také nedávejte velkou porci hub – je lepší je rozdělit na malé porce.
Při smažení můžete přidat olej, ale ne sůl. Koření zvýší vylučování šťávy, v důsledku čehož houby ztratí pružnost. Je lepší použít 1-2 lžíce sójové omáčky. Tradiční asijská zálivka zvýrazňuje takzvanou „pátou chuť“ umami – onen jasný houbový nádech.
K houbám se hodí také čerstvě mletý pepř, čerstvý tymián, chilli papričky a česnek.
Již dříve Gastronom.ru zjistil, jaká je užitečnost berana a jak ho připravit.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #lifehacks**]. ?