Proso s dýní v hrnci, fotografie hotového pokrmu (Foto: ) Recept
Prosná kaše s dýní v hrnci se bude líbit všem milovníkům této skvělé, chutné a zdravé obiloviny. Připravuje se samozřejmě ne příliš rychle, ale přímá účast hostitelky na procesu nezabere více než 20 minut: zbytek času stráví pokrm na sporáku a poté v troubě. A vůbec, ruská kaše není ani tak jídlo jako spíš filozofie! V tomto pokrmu se nejzřetelněji projevuje povaha lidí: jejich domáckost, pekařství a výjimečná pracovitost. Naše prosná kaše s dýní v hrnci je také náznakem zvláštní pozornosti Rusů k rodinným jídlům, protože je zvykem krmit své blízké tím nejlepším, nejchutnějším a nejchutnějším!
Složitost: Svačina s kaší je velmi chutná, protože se v ní skrývá spousta ingrediencí: snadno Kalorie: 293,27 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 9,34 g/12,83 g/37,89VařeníV hrnciRuská kuchyněSnídaněObědDruhý chodPečeněOvesná kašeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíNízkokalorická jídlaPP / Správná / vyvážená výživaPŘÍSADY PRO 4 PORCEproso – 220 gdýně – 500 gmléko – 750 mlmáslo – 50-80 gsůl – podle chuti Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte si proso na vaření kaše. Přeberte ho a rozprostřete na stůl vyložený bílým pečicím papírem. Poté ho nasypte do mísy a zalijte velkým množstvím teplé vody.
Krok 2
Proso propláchněte a sceďte přes jemné síto. Tento postup opakujte 2-3krát. Poté proso zalijte horkou vodou a proplachujte, dokud nezprůhlední.
Krok 3
Dýni na prosnou kaši zbavte slupky a semen. Dužinu nakrájejte na malé kostičky. Mléko zahřejte v hrnci na 70 °C. Vložte do něj dýni a přiveďte k varu.
Krok 4
Připravené prosné kroupy nasypte do hrnce s mlékem a dýní. Dochuťte trochou soli a znovu přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum. Kaši vařte 15 minut pod pokličkou.
Krok 5
Rozložte prosnou kaši s dýní do hrnců a do každého přidejte máslo. Položte je na plech a vložte do trouby. Troubu rozehřejte na 130 °C.
Krok 6
Přikryjte hrnce pokličkami. Proso s dýní vařte v troubě 30 minut. Poté hrnce opatrně vyjměte a podávejte tak, že je položíte na silné horké talířové stojany.
UŽITEČNÝ TIP
V případě potřeby můžete do kaše s dýní přidat trochu cukru nebo medu. Nebo samotný pokrm neslaďte, ale podávejte ho s marmeládou nebo moučkovým cukrem.
QUOTE
Taková prosná kaše se samozřejmě dobře a jednoduše uvaří na sporáku, ale teprve v troubě se stane „nadýchanou“, rozvařenou a kroupy dokonale nasají chuť a vůni dýně.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, #20 (24)/2004 # Proso #dýně #recepty s mlékem #vaření #proso kaše #snídaně #druhý chod #proso #syndrom dráždivého tračníku #dieta při syndromu dráždivého tračníku*******]. ? Zobrazit další komentáře Další nápady a recepty – v našich sociálních sítích