Pečený králík s jalovcem (Foto: Gastronom Publishing House LLC) K obtížnosti receptu: střední Kalorie: 485,38 kcal/porce Porce: 8 Vaření: 1 ч Další čas: 2 ч B/L/U: 63,87 g/24,09 g/3,68TroubaVečeřeVečeřeDruhý chodHlavní chodDětské menuPP / Správná / Vyvážená výživaRecept pro diabetikyNa slavnostní stůlNový rokPŘÍSADY PRO 8 PORCÍ1 králík o hmotnosti 3 kg2 velké stonky pórku (pouze bílá část)3 velká zralá rajčata6 stroužků česneku2 lžíce jalovcových bobulímořská sůlčerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Králíka rozporcujte: nejprve odřízněte stehna a poté přední nohy. Tělo rozkrojte na 4 části.
Krok 2
Příprava nálevu: 2 lžíce soli zřeďte ve 2 litrech vody, přidejte rozdrcené stroužky česneku a rozdrcené jalovcové bobule. Tekutinu mírně zahřejte, aby se sůl rozpustila, a poté zcela vychlaďte.
Krok 3
Vložte kousky králíka do solenády a zatlačte je závažím tak, aby byly zcela pokryty tekutinou. Nechte 2 h při pokojové teplotě nebo až 24 h v chladničce. Tento postup je nutný, aby králík zůstal při pečení šťavnatý.
Krok 4
Předehřejte troubu na 200 °C. Maso osušte papírovými utěrkami. Hlubokou zapékací mísu vyložte pergamenem na pečení. Bílou část pórku nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Vyložte jimi dno formy. Na pórek položte králíka.
Krok 5
Mezi kousky masa vložte jalovcové bobule ze solenády. Navrch položte tenká kolečka rajčat (měla by králíka zcela zakrýt. Dochuťte pepřem. Pečte 40 minut. Podávejte horké.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, №08 (240), 2018 #správné jídlo #druhý chod #večeře #oběd #zdravé stravování #nový rok #krabice #Recepty pro diabetiky #duff #jalovec*****]. ?