Solyanka je nejen polévka, ale také druhá polévka. Název je stejný, ale recepty se liší. Obvykle se příloha solyanka připravuje také s masem, ale existuje varianta, která bude vyhovovat postícím se lidem, vegetariánům nebo těm, kteří chtějí lehkou večeři.
Místo polévky – dokonalá příloha: našli recept na postní salámek (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
Podle receptu portálu Gastronom.ru připravte 1 zelí, 500 g žampionů nebo hlívy ústřičné, 1 cibuli, 1 mrkev, 200 g nastrouhaných rajčat, dále rostlinný olej, česnek, pepř, cukr, sůl – vše podle chuti.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, houby na talíře. Mrkev je lepší nastrouhat a česnek jen namátkou nasekat. Houby s cibulí a mrkví osmahneme zvlášť.
Nakrouhané zelí smíchejte s mrkví. Osolíme a rozmačkáme na šťavnaté kousky. Přendejte na pánev a na středním plameni smažte 7 minut. Poté přidejte rajčata a zbývající koření. Dusíme 15 minut pod pokličkou.
Do téměř hotové solanky pošleme houby s cibulí a česnekem. Pokrm nechte ještě 3-5 minut prohřát a podávejte. Chutnější je jíst najednou, než vychladne.
Již dříve jsme se podělili o recept na pohanku s vepřovým masem v multivarku. Maso můžete nahradit houbami.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #post**]. ?