3781.jpg K receptu
Lišky jsou po hříbcích pravděpodobně druhou nejoblíbenější houbou. Jsou nejdůležitější dlouhověkou lesní houbou – sbírají se od konce června do října. Lišky lze vařit, smažit, zapékat se zakysanou smetanou, solit a nakládat.
Složitost: Čirůvky jsou nejoblíbenějším druhem lišek, které se vyskytují na území České republiky: obtížné Kalorie: 151.00 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 h 30 min.VařeníVečeřePolévkaVegetariánství: striktněVegetariánstvíNízkokalorická jídlaPP / Správná / vyvážená výživaPříspěvekPŘÍSADY PRO 4 PORCE2-3 větvičky kopruliškyzelená cibule – 1 svazekmrkev – 1 kscibule – 1 cibule0,5 lžičky neostré hořčice8 hrášků černého pepře1-2 tuřínyrostlinný olej – na smaženíbramborysůlbobkový list Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍStmívací obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Lišky důkladně omyjte, vložte je do mísy a zalijte studenou vodou. Nechte je 30 minut odstát a poté vodu slijte.
Tímto způsobem se vyplaví písek, který se může nahromadit v záhybech lišek.
Krok 2
Oloupejte tuřín, brambory, cibuli a mrkev. Tuřín a brambory nakrájejte na plátky, mrkev na půlkolečka a cibuli na libovolné plátky.
Krok 3
Do hrnce nalijte 2 litry vody a lehce osolte. Přiveďte k varu, vložte lišky a vařte na mírném ohni 30 minut, přičemž sbírejte pěnu.
Krok 4
Do hrnce přidejte brambory s houbami a vařte 7 minut.
Krok 5
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, osmažte na něm cibuli, mrkev a tuřín, 4 minuty. Přidejte do polévky a vařte dalších 10 min.
Krok 6
Do polévky vložte bobkový list, zrnka pepře a sůl. Vařte 2 minuty. Přidejte kopr a hořčici, promíchejte a stáhněte z ohně.
Podávejte se zakysanou smetanou.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, #2 (02), 2006 #repa #brambory #brambory #listové jahody #vaření #polévka*******]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích