Půstní pilaf je možné připravit, pokud je připraven ze zeleniny a několika dalších jedinečných ingrediencí.
Postní pilaf vyjde lépe než obvykle – pro chuť přidejte tyto neobvyklé ingredience. (Foto: Shutterstock/FOTODOM)
Zeleninový pilaf se ukazuje jako lehký, vůbec ne tučný, což znamená, že je ideální jak k obědu, tak k večeři. Zvláštní „šmrnc“ mu dodávají kdoule a sušené ovoce. Tato kombinace se může zdát na první pohled zvláštní, ale získá si vás hned při prvním ochutnání.
Podle receptu portálu Gastronom.ru začněte přípravou surovin. Oloupejte 3 cibule a nakrájejte je na půlkolečka, oloupejte hlavičku česneku a nakrájejte 2 mrkve na slámky. Kdoule rozdělíme na části, odstraníme střed se semínky a dužinu nakrájíme na plátky.
Sušené ovoce opláchněte a osušte. Na standardní porci pilafu postačí asi 50 g sultánek a 100 g meruněk.
V pánvi se silným dnem rozehřejte olej. Orestujte zeleninu a kdoule. Po 5 minutách přidejte sušené ovoce a směs koření – citronu, barvínek, pálivou papriku. Osolíme, zalijeme 700 ml vody. Vařte asi 10 minut.
Uvařte zvlášť 450 g rýže. Již uvařenou rýži přendejte do kotlíku a nádobu pevně přiklopenou pokličkou vařte na ohni 20-30 minut. Po uvaření se pilaf udržuje ještě půl hodiny v teple a poté se podává na velkém talíři.
Již dříve jsme vám prozradili 3 tipy, které vám pomohou usmažit brambory jako šéfkuchař.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #post**]. ?