Majonéza Aquafaba

Majonéza na aquafabě (Foto: Shutterstock/FOTODOM) Recept

Můžete nadávat na majonézu a krčit nos, jak chcete, ale když se nejoblíbenější omáčka vyrábí doma, je těžké ji odmítnout. A tady je i veganská verze! Aquafaba majonéza – jemná, lehká, homogenní. Ano, nemůžete si ji namazat na chleba (i když proč byste to dělali), je tekutější než klasická, ale na salátové zálivky je skvělá.

Komplexnost: Vždycky se dá použít jako zálivka, ale je to tak, že se dá použít jako zálivka: snadno Kalorie: 263,06 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 20 min. B/L/U: 0,73 g/28,47 g/1,21BlenderBez tepelné úpravyFrancouzská kuchyněSalát (pokrm)Salátová zálivkaOmáčka/dresinkVegetariánství: striktněVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCE60-70 ml aquafaby12-14 kusů vařené cizrnyšťáva z poloviny citronu1 lžíce dijonské hořčice150 ml rafinovaného slunečnicového oleje1-2 lžíce extra panenského olivového oleje bez výrazného aroma a jasné chuti1 stroužek česneku2 listy koprusůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Všechny ingredience kromě olejů vložte do mísy mixéru a vyšlehejte do hladka. Dochuťte solí.

Krok 2

Postupně v tenkém proudu přidávejte slunečnicový olej. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude hladké. Směs by měla zhoustnout. Důležité! Aquafaba majonéza nemusí být zpočátku tak hustá jako tradiční majonéza, ale po stání v chladničce zhoustne.

Krok 3

Přidejte olivový olej, najemno nasekaný kopr a důkladně promíchejte.

UŽITEČNÝ TIP

Aquafabu si můžete připravit sami tak, že luštěniny uvaříte, nebo jednoduše použijete tekutinu z konzervy zeleného hrášku. Nyní otevřeno olivier Plechovka hrášku bude záminkou k tomu, abyste svou domácnost potěšili i lahodnými dezerty.

BTW

Aquafaba – je tekutina, která zůstane po uvaření cizrny, fazolí, čočky a dalších luštěnin. Vegetariáni ji velmi oceňují pro její schopnost napodobit vlastnosti vaječného bílku. Lze z něj připravit mnoho jednoduchých, cenově dostupných a hlavně chutných pokrmů.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: „Gastronome“ #ukrop #olivový olej #ořechový #citronový #dijonská hořčice #majonéza #blender #aquafaba #salát #bez tepelné úpravy*********]. ?

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Květiny Michaela

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: