Houbová polévka s lilkem (Foto: Gastronom Publishing House LLC) K obtížnosti receptu: snadno Kalorie: 138.00 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 30 min. Další čas: 1 ч B/L/U: 4.11 g/6.92 g/14.46VařeníVečeřePolévkaVegetariánství: striktněVegetariánstvíDětské menuRecept pro diabetikyPříspěvekPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ50 g sušených hříbků2 velké lilky2 střední brambory2 střední cibule1 malý svazek koriandru nebo kopru2 lžíce extra panenského olivového olejesůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Houby namočte na 1 hodinu do 2 litrů mírně teplé pitné vody, poté nálev přeceďte přes síto, houby opláchněte, nakrájejte a vraťte zpět do nálevu. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 20 min.
Krok 2
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na pírka. Lilek nakrájejte na kostky o průměru 2 cm. Cibuli a lilek položte na pergamenem vyložený plech, pokapejte olejem a osolte. Pečte 20 minut do zhnědnutí.
Krok 3
Brambory oloupejte, nakrájejte na stejné kostky jako lilek a vložte do vroucího vývaru. Vařte 10 minut.
Krok 4
Přidejte lilek a cibuli, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
Krok 5
Bylinky nasekejte najemno, nasypte do polévky, osolte, přikryjte pokličkou, vypněte oheň a nechte 5-10 minut odstát. Podávejte horké.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, №08 (240), 2018 #baklažán #bílé houby #vaření #polévka #oběd #houbová polévka #recepty pro diabetiky #vegetariánská kuchyně*****]. ?